·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Çeşitliliği tartıştılar

26 Şubat 2018

IMG-20180223-WA0038


Birleşmiş Milletler Örgütü’nün öğrenci simülasyonu olan JMUN (Junior Model United Nations) konferanslarına katılan Piri Reisliler diğer okullardan gelen yaşıtlarıyla dünyadaki çeşitliliğin sürdürülmesinin yollarını tartıştı.

İzmir SEV Okullarında bu yıl 3. kez düzenlenen, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün öğrenci simülasyonu olan JMUN (Junior Model United Nations)’a katılan Piri Reis Okulları JMUN Kulübü öğrencileri bu yılki konferansta farklı ülkeleri temsil etti.

Karşıyaka Piri Reis Okullarından Dilay Bakıcı “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi”nde Suudi Arabistan delegesi ve büyükelçisi olarak, Duygu Ecem Ertan “Güvenlik Komitesi”nde Kazakistan delegesi olarak yer aldı.

Güzelbahçe Piri Reis Okullarından Ege Demirci’nin “İnsan Hakları”, İklim Yolcu’nun “Kadın Hakları”, Nazmi Yiğit Efe’nin “Mülteci Hakları”, Dora Kuru’nun “Ekonomik ve Sosyal Konsey” Melike Altan’ın “Politik Haklar”, İsveç Büyükelçisi Melis Durmaçalış’ın “Güvenlik Konseyi”nde temsilci oldukları oturumda öğrenciler “Çeşitlilikteki Zenginlik” başlığını masaya yatırdı.

Toplumlar arasındaki sorunların çözümü için yapılması gerekenleri ele alan öğrenciler sorunlara çeşitli çözüm önerileri getirdi. Konferansta ayrıca Duygu Ecem Ertan “Gerçek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde olması muhtemel” öğrenci olarak seçildi.


 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img