Bardaklar yapıştı

29 Mart 2018

DSC04753

3. sınıf öğrencileri GEMS çalışmaları kapsamında Fen Bilimleri Laboratuvarında “Yapışan bardaklar” deneyini yaptı. Deneyde iki bardak, mum ve peçete kullanan öğrenciler önce mumu bardaklardan birinin içine yerleştirdi. Çember şeklinde kesilen peçeteyi ıslatarak bardağın köşelerine kapatan öğrenciler ardından mumu yaktı. İkinci bardağı mum yanan ilk bardağın üzerine ağzı üste gelecek şekilde yerleştiren öğrenciler bardakların birbirine yapıştığını gözledi. Hava basıncının ne olduğunu öğrenen öğrenciler, mumun sönmesinin nedenini ve oksijen miktarı ile hava basıncı arasındaki ilişkiyi günlük hayattan örneklerle pekiştirdi.