·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Bakış açımızı değiştirmeliyiz

23 Aralık 2019

IMG_0210


Cinsellik Eğitmeni ve Danışmanı Efsun Sertoğlu, tüm toplumların çocuk ve ergen gelişiminde önemli yer tutan cinsellik konusundaki bakış açısını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Özel Piri Reis Okullarının uzman destekli seminerlerinin ilkinde Cinsellik Eğitmeni ve Danışmanı Efsun Sertoğlu, “Cinsel İstismara Koruyucu- Önleyici Yaklaşım” başlığı alında bedensel söz hakkı, çocuklar için onay kavramı, çocukların kişisel sınırlarını oluşturma süreçlerini desteklemek konularında bilgi verdi.

Herkese büyük görev düşüyor

Çocuk haklarının korunmasında herkese büyük görev düştüğünü belirten Sertoğlu, “Çocuk haklarını korumak onların adına her türlü kararı vermek değil, onların haklarını bilip ona görev davranmaktır. BM Çocuk Hakları başta devletler olmak üzere herkese büyük yükümlülükler veriyor” dedi.

Çocuk kavramı için kullanılan tanımların çoğunun şekil verici yönde olduğunu dile getiren Sertoğlu, bunun da yetişkinler ile çocuk arasında eşitsiz ve hiyerarşik bir ilişkinin kurulmasına neden olduğunu anlatarak, “Böyle bir ilişki sonucunda şiddetin ortaya çıkması çok normal. Şiddet, gücün kötüye kullanılmasıdır ve sadece fiziksel olmaz çok çeşitli şekillere bürünebilir. Çocuklarımızı koşullu seviyoruz. Bizim istediğimiz gibi olduklarında, sorun çıkartmadıklarında seviyoruz” diye konuştu.

Önemli konu

Cinselliği tanımlamadan önce bu konuya olan bakış açımızı değiştirmemiz gerektiğini anlatan Sertoğlu, çok karmaşık bir süreç olan cinsel gelişim sürecinin çocuk ve ergenlerden saklanması gereken değil, yaş gruplarına uygun eğitimlerle doğru bir şekilde anlatılması gereken bir olgu olduğunu dile getirdi. Sertoğlu, “Çocukların gelişim sürecinde önemli konulardan biri de cinsel gelişimdir. Yetişkinler olarak genellikle görmezden geldiğimiz ya da toplumsal kodlar nedeniyle geleneksel ve sınırlayıcı şekilde yaklaştığımız cinsel gelişim süreci bedensel, duygusal, zihinsel, sosyal, kültürel boyutları olan karmaşık bir bütündür” dedi.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img