Bak şu mumun yaptığına

27 Ekim 2017

DSC03281

4 yaş sınıfı öğrencileri yanma olayının bağlı olduğu nedenleri Fen Laboratuvarında mum kullanarak yaptıkları deney ile öğrendi. GEMS çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen “Bak şu mumun işine” uygulamasında mum, tabak, bardak ve renklendirilmiş su kullanıldı. Tabakta yanan mumun üzerini bardak ile kapatan öğrenciler bardakta hapsolan hava tükendiğinde yanma olayının sona erdiğini ancak tabağa daha önceden dökülmüş olan sıvının bardak tarafından emildiğini gözledi. Yanma olayının gerçekleşmesi için gerekli koşulları günlük hayatta kullanılan araç gereçlerle öğrenen 4 yaş sınıfı öğrencileri laboratuvar ortamında eğlenceli vakit geçirdi.