Bahçeyi hazırladılar

17 Ekim 2018

DSC_0174

Özel Piri Reis Okulları ve İzmir Özel Saint Joseph Lisesi öğrencileri ortak yürüttükleri “Topluluk Bahçesi Projesi” kapsamında velileriyle birlikte bitki yetiştirecekleri yerleri hazırladı.

Öğrencilerin sürdürülebilir bir yaşamın mümkün olduğunu görmeleri, kendi doğal ve temiz gıdalarını üretmeyi öğrenmeleri, “Permakültür” kavramını tanımaları ve Kültürpark’ta bir bahçe oluşturmaları amacıyla yürütülen “Topluluk Bahçesi Projesi”nin ilk uygulaması yapıldı. Kültürpark’ta proje için ayrılmış alanda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler velileriyle birlikte ekim ve dikim yapılacak sebze yataklarının içini organik malzemeler ve toprakla doldurularak hazırladı.

Şehir ortamında doğaya doğal yollarla ulaşamayan çocuklar için “Toprağa dokun” sloganıyla hayata geçen projenin uygulama aşamasında aktif rol alan öğrenciler önümüzdeki günlerde edindikleri bilgileri okuldaki arkadaşları ile paylaşacak.