·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

63 Piri Reisli yuvadan uçtu

08 Haziran 2018

TRN_0579_2


Özel Piri Reis Okullarından 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında mezun olan 63 Piri Reisli yeni yaşamlarına uğurlandı.

İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Mütevelli Heyet Başkanı Neslihan Arul Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Bonfil, Ahmet Tükel ve Zerrin İnanç, İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi Müdürü ve Özel Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau ile mezun öğrencilerin yakınları katıldı. “Benim üç torunum ve kızım bu okullara emanet” diyen Orion Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarından bu yıl mezun olan torunu Gabriel Sarp Arkas’ın diplomasını verdi. 

 

İzmir gibi hoşgörülü çocuklar yetiştiriyoruz

Törende konuşan Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Özel Piri Reis Okullarının 20 yıl önce başarıya, kendini geliştirmeye odaklı, dünyayı anlayıp kendini dünyaya anlatabilen çocuklar yetiştirmek amacıyla kurulduğunu söyledi. İzmir’in hoşgörü kenti olduğunu, Özel Piri Reis Okullarının “İzmirli” öğrenciler yetiştirme çabası içerisinde olduğunu belirten Arkas, “Bu okullarda herhangi bir ticari amaç yok. Burada İzmirli çocuklar yetiştireceğiz. İzmir nedir? Hoşgörü şehridir. Benim ailem 314 yıldır burada. Ben niye hala buradayım. Çünkü benim gücüm hoşgörüdür. O yüzden çocuklarımızı hoşgörü yetiştirelim İzmir de İzmir kalsın” diye konuştu. 

 

Piri Reis’ten sonrası

Özel Piri Reis Okullarının öğrencilerinin dünyaya kolay ayak uydurabilmesini sağlamak amacıyla sürekli yenilenme içerisinde olduğunu, mezunların Piri Reis’ten sonraki eğitim hayatlarıyla da yakından ilgilendiklerini anlatan Arkas, “Anaokulundan başlayan eğitimin ortaokuldan sonra bir liseye ve daha sonrasına bağlanması gerekiyordu. Son üç yıldır İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi ile kenetlendik. Mezun çocuklarımızın eğitimlerini yurtdışında sürdürebilmeleri için de İzmir Bizim Okul Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı’nı kurduk. Son iki yılda Saint Joseph’ten mezun olan 130 öğrenci Fransa’da okumak için başvurdu, bunlardan 120’si kabul edildi. Kabul edilenlerden 80 öğrenciye bu vakıf yardım etti. Bu yıl şimdiden 48 öğrenci Fransa’dan kabul gördü onlarla da ilgilenip yardımcı olacağız” dedi. 

Öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından mezuniyet töreni okul marşının söylenmesi ve yeni mezunların keplerini havaya fırlatması ile sona erdi. 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img