3. sınıflar müzede

27 Kasım 2017

DSC_0041

3. sınıf öğrencileri yaşadıkları kentin tarihi ve kültürel mirasını yerinde görebilmek, eski dönemlerin yaşayış tarzını anlayabilmek amacıyla Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi ile Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesini ziyaret etti.

Etnografya Müzesinde başta Ege Bölgesi olmak üzere ülkemizin geleneksel yaşam biçimini ve kültürünü yansıtan eserleri inceleyen öğrenciler Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesinde yetkililerden kağıdın günümüze kadar geçirdiği evrimi, kağıt ve kitap sanatının dünyadaki örneklerini görme imkanı buldu. Başta mercekle okunabilen dünyanın en küçük kitabı olmak üzere çeşitli formlardaki kitaplar öğrencilerin büyük ilgisini çekti.